вторник, 14 март 2017 г.

Турско реване с грис

Здравейте, кулинари! Пак се оглеждах за нещо сладичко напоследък и открих една рецептичка за реване. Получи се доста вкусно. :) Ето и нужните продукти:

3 яйца
150 гр захар
150 мл олио
150 мл прясно мляко
150 гр брашно
150 гр грис
150 гр смлени орехи
1 бакпулвер

Сироп: 4 ч.ч. вода + 3 ч.ч. захар, ванилия, лимонов сок

За поръсване: кокосови стърготини

Приготвяне: Разбиваме яйцата и захарта. Прибавяме олиото, млякото и бъркаме. Смесваме бакпулвера с брашното и добавяме към сместа. Накрая слагаме смлените орехи и гриса. Пече се в не много голяма тавичка, на около 180 градуса, за 40-45 минути. Много е важно да не отваряте фурната по време на печенето. 

Приготвяме сиропа от изброените съставки. Не увеличавайте количеството захар, защото според мен и така си е доста сладко. Оставяме сиропа да ври около 20 мин. Добавяме ванилията и малко лимонов сок.

Заливаме изстиналото реване с горещия сироп. Може да ви се струва много сиропът, но го сложете всичкия. Когато блатът го поеме, става точно толкова, колкото трябва да бъде сиропиран.

Ето какво се получи:



Източник: http://ninfil.blogspot.bg/2011/05/blog-post_2511.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар