сряда, 15 март 2017 г.

Соленки с парено тесто

Здравейте, приятели! Нямах намерението да готвя днес, обаче не се спрях с ровенето из рецептите в нета. И открих една супер лесна рецепта за соленки на Ваня Джорджевич, която ме вдъхнови, понеже е лесна и без много връткане из кухнята. Направо ги почнах. И да ви кажа, едва успях да ги снимам, защото хлапетата в къщи, че и ние, направо ги глътнахме за секунди. :))) Ето рецептичката:

ПРОДУКТИ:

250 мл прясно мляко
80 гр. масло
1 ч.л. сол
160 гр. брашно
3 яйца
120 гр. сирене
семена за поръсване, използвах сусам

ПРИГОТВЯНЕ:

В тенджера се слага млякото, маслото и солта. Когато заври, се слага изведнъж брашното и се бърка с дървена лъжица, докато започне да се отделя от стените на съда. Ако сте правили еклери, знаете, че това е парено тесто. Оттегляте от котлона и след като поизстине малко, добавяте едно по едно яйцата, като продължавате да разбърквате. След това слагате и настърганото сирене.
С готовото тесто шприцовате малки розички, върху хартия за печене, с пош или шприц - каквото имате. Поръсвате със сусам или други семена, може и микс. Печете на 180 градуса, докато хубаво покафенеят отгоре.
И май по-добре да си приготвите двойна доза, защото следващият път аз ще направя точно това. Да ви е вкусно!




Източник: http://svanya.blogspot.bg/2015/02/blog-post_17.html?m=1

Няма коментари:

Публикуване на коментар