петък, 9 декември 2016 г.

Шоколадови бисквитки

Здравейте, кулинари! Днес отново готвя здравословно, дори почти веган, ако го нямаше шоколада, който добавих на тези хубави бисквити. Разбира се, може и без него. Бисквитките станаха доста прилични. :) Лесни са за приготвяне и доста вкусни. В тях има пюре от тиква, което изобщо никой няма да забележи, защото вкусът им е напълно, изцяло и убийствено какаов. :)
Естествено, аз направих двойна доза, защото от една излизат около девет бисквитки, а това е ужасно малко за шоко маниаците в къщи, в това число и аз. :)
Идеята отново е от вече любимата ми страница във фейсбук - No sugar.

Продукти:

6 препълнени супени лъжици пюре от тиква
ванилия, щипка сол
2 с.л. тахан - използвах сусамов
3 с.л. сироп от агаве (може да ползвате кленов сироп)
2 с.л. какаово масло
4 с.л. счукани орехи
4 с.л. какао
4 с.л. брашно от рожков
2 с.л. фино царевично брашно
30 гр. начупен на малки парченца черен шоколад

Смесваме всичко. Правим бисквитки с лъжица. Вие избирате големината, моите са с големина на супена лъжица. Печем на 180 градуса, около 20 минути. След това изключваме фурната и оставяме още 10 минути вътре, без да я отваряме. Накрая се получи ето това:



*Бисквитките са без глутен, захар и млечни продукти.

Оригиналната рецепта е тук:

https://www.facebook.com/notes/no-sugar/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8/633892930124141

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар