Здравейте! Обещах на моята приятелка Ели да публикувам рецепта за домашна майонеза. Най-после ми се отдаде момент да ми потрябва по-голямо количество и реших, че вече е време да си изпълня обещанието.
Продуктите, които са необходими:
4 яйца на стайна температура
600 мл олио - точно!
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. лимонтузу
Яйцата ги извадих още от предната вечер да стоят на стайна температура.
Всички продукти се слагат изведнъж в компотен буркан. Първо се счукват яйцата, след това се налива олиото, накрая се слагат солта и лимонената киселина. Обърнете внимание, че това е доста голямо количество и ако не ви трябва толкова много майонеза, направете си половин доза! Разбива се с пасатор, като се започне отдолу-нагоре. След около 5 минути всичко е готово. :)
Ето какво се получи:
Няма по-вкусно от домашно приготвеното, да знаете! А тук сте сигурни какви продукти точно слагате, няма стабилизатори, няма консерванти, нищо изкуствено! :)
Да ви е сладко! :)


:))) Благодаря много!
ОтговорИзтриване