вторник, 15 ноември 2016 г.

Тиквени мъфини с орехи

Сезонът на тиквите е! Ама толкова много ги обичам, че се чудя вече в какво да я сложа тая тиква! То не беше печена, то не беше на тиквеник, а сега реших да направя едни мъфинки. Станаха уникално вкусни! Може да ги опитате и вие! Бях опекла тиква и в къщи никой, освен мен, не посегна да я опита. Та реших - ето ти вариант да ядат и те! Особено, като има и шоколад! Та ето рецептата:

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. пюре от тиква
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1/2 пак. канела
1 бр. бакпулвер
1 бр. ванилова захар на д-р Йоткер
2 ч.ч. (непълни) брашно
1 шепа счукани на едно орехи

Разбиваме яйцата, със захарта и ваниловата захар. Прибавяме киселото мляко, олиото и пюрето от тиква. Пресяваме брашното, заедно с бакпулвера и канелата. Добавяме ги малко по малко към сместа с яйцата. Накрая просто изсипваме шепата орехи - дори и повече да сложите, няма проблем. Лично аз много обичам орехи в сладкишите и слагам на поразия! :)
В метална форма за мъфини слагаме еднократни хартиени формички. Пълним ги с тестото, така че то да заема около 3/4 от хартиената формичка. Имайте предвид, че ще се надуят от набухвателя и ще напълнят цялата формичка. Печем ги около 15 минути на 180 градуса. Проверявайте с клечка все пак, може и малко повече да отнеме печенето, зависи от фурната.
Накрая ги поливам с разтопен шоколад, с 1 с.л. олио за блясък.
Ами това е! Лесно и вкусно! :)



Да ви е сладко! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар