Първата рецепта, която днес ще ви споделя изобщо не е първата, която съм направила от тази кулинарна група! Но започвам с нея :) Очаквайте и още, като отдолу ще пущам винаги връзка към групата и оригиналните рецепти. :)
Тези орехови курабийки изглеждаха много апетитно, като прочетох и съставките - реших! Ще се правят! :) Обаче както обикновено не спазвам на сто процента пропорциите. Харесвам повече сладко и винаги слагам повече захар, може да сменя брашното или пък нещо друго. В случая реших, че ще сложа повече пудра захар, ще ползвам пшенично, вместо царевично нишесте и разбира се, не успях да уцеля точно брашното.
Затова, смейте ми се, но вместо курабийки, направих едни превъзходни орехови бисквитки, че и хрупкави, че и ухаят на масло и ванилия! Уникално! :) Затова ги публикувам тук, но да знаете, че ако искате да ви се получат курабийките, трябва да спазвате пропорциите в оригиналната рецепта. Ако ли пък не - направете си като моите орехови хрупкави бисквитки.
Та ето какви продукти са ви нужни за бисквитките:
125 гр краве масло, на стайна температура
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. пудра захар, но ако искате сложете 1 1/2 ч, ако не обичате сладко
1 ч.ч. пшенично нишесте
2 яйца /единият белтък се ползва за намазване отгоре/
1 пак. ванилена захар
1 пак. бакпулвер
брашното - около 2 ч.ч. , за много меко тесто
Приготвяне: В купа смесвате маслото, олиото, пудрата захар, ванилията, бакпулвера, нишестето, както и едното яйце с единия белтък. Омесвате. След това добавяте брашното малко по малко, докато спре да лепи по купата и да стане меко тесто.
В купичка разбивате леко единия белтък, а в друга купичка си слагате едро смлени орехи.
Късате тесто, колкото орех, правите го на топче, след това топите горната му част в белтъка, веднага след това и в орехите, като притискате топчето в орехите, за да добие по-сплескана форма.
Нареждате курабийките в тава, върху хартия за печене. Оставяйте малко повечко място, защото бисквитките се разливат и залепват една за друга. :) Излизат доста бисквитки.
Печем на 200 градуса около 15 мин, докато се зачервят.
Съхраняват се в кутия. :)
А за тези, които искат да си направят все пак курабийки, ето тук пускам връзка към страничката с турски вкусотии. :)
https://www.facebook.com/groups/924008631266836/post_tags/?post_tag_id=1055773771423654
А ето как изглеждат моите бисквитки:






Няма коментари:
Публикуване на коментар