Здравейте! Като се замисля колко отдавна не съм писала рецепта тук..., но днес дойде време най-после и съм много щастлива! Донесоха ни истинско брашно от лимец! Истинско еко, био и тъй нататък 😊
Имам рецепта за мъфини, която обожавам и днес просто реших да заменя бялото брашно с лимец, а бялата захар - с мусковадо и ето какво се получи:
ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 ч.ч мусковадо
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч.разтопено масло
2 бр. ванилия
1 бр. бакпулвер
2 ч.ч. брашно от лимец
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата с мусковадото, прясното мляко и добавяме разтопеното масло.
Слагаме ванилията.
Брашното смесваме с бакпулвера и го прибавяме към течността, когато захарта е напълно разтопена. Получава се гъсто кексово тесто.
Въм формички за мъфини, в които слагаме хартиени, сипваме по малко от сместа. Горе-долу до половината ги пълним, защото мъфинките трябва да имат място, когато бухнат при печенето.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, на вентилатор около 10-
15 мин.
Проверяваме ги с клечка и, когато няма тесто по нея, значи са изпечени!
Не мога да ви опиша какъв аромат се разнесе в къщи..... направете мъфинките и се убедете сами!
Да ви е сладко!


Няма коментари:
Публикуване на коментар