понеделник, 30 януари 2017 г.

Белгийски гофрети

Здравейте, приятели! Много рецепти за гофрети съм видяла, пробвала съм и не са ми харесвали. Тази рецепта, която ще ви представя, мисля, че е най-успешната досега. Изядоха се за нула време. Още повече, че синът ми много ги обича! :) Видях я в нета, след доста търсене и реших да я изпробвам.

Продукти:

4 яйца
2 с.л. захар
1 ч.л. ванилова захар
4 с.л. разтопено масло
2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.ч. брашно


Приготвяне:

Разделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците със захарта, добавяме ваниловата захар, маслото, млякото и разбъркваме. Пресяваме брашното, заедно с бакпулвера и солта. Прибавяме към сместа. Белгъците разбиваме на гъст сняг и ги прибавяме внимателно към цялата смес. Без миксер, за да не спадне сместа. С няколко разбърквания всичко е готово. Печем в загрят гофретник. И се наслаждаваме.... :)))

 Да ви е сладко! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар